Op ieder mens rust de plicht naar vermogen hulp te verlenen aan medemensen die in nood verkeren. Eerste hulp is de noodzakelijke hulp die – al of niet in afwachting van de professionele hulp – aan een slachtoffer moet worden verleend.

Wat is het eerste dat bij je op komt bij Eerste Hulp Bij Ongelukken? Hulp verlenen toch?

Toch is de inhoud van een cursus EHBO meer dan dat. Wat te doen bij een vergiftiging, beroerte of een arm uit de kom? Maar natuurlijk valt ook de reanimatie en het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) onder Eerste Hulp Verlening.


Veel andere zaken komen ook aan bod in een opleiding EHBO. Zoals beroerte, diabetes, kneuzingen, schaafwonden, dierenbeten… kortom, veel ongevalsituaties waarin u zomaar terecht kan komen. Weet u op dat moment wat u moet doen?


Een EHBO cursus bij Schouten EHBO en ZO wordt gegeven en geëxamineerd volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Tijdens de opleiding en het examen wordt gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers om u zo goed mogelijk voor te bereiden op het geven van EHBO in de praktijk.
 
De kandidaten die geslaagd zijn voor het EHBO examen ontvangen een diploma of certificaat van Het Oranje Kruis.
Schouten EHBO en ZO kan op uw locatie de cursus verzorgen. Voor kleinere aantallen cursisten (van 4 tot 6 personen) kan er zelfs voor gekozen worden om de cursus bij u thuis te volgen.

In 6 dagdelen, met aansluitend 1 dagdeel examen, kunt u het diploma Eerste Hulp Bij Ongelukken al behalen.
De kosten voor het EHBO diploma inclusief examen zijn € 275,=.
Wist u dat veel ziektekostenverzekeringen uw EHBO opleiding geheel of gedeeltelijk vergoeden?
Wilt u het diploma nog sneller behalen? Informeer naar de mogelijkheden en prijzen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vraag dan meteen naar de voorwaarden.

Opgeven:
Voor groepen vanaf 5 personen gelden andere prijzen! Geef u op via het contactformulier of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.